Nyheter

30. juni 2015

Förenade Care har vunnit upphandlingen av Vigavägen

Förenade Care har vunnit kvalitetsupphandlingen av Vigavägen nuvarande Vigs ängar i Köpingebro. Avtalet träder i kraft den 1 november 2015 och gäller i åtta år. I samband med att upphandlingsperioden startar ändras boendets namn till Vigavägen.
09. maj 2015

Förenade Care uppmärksammar anhörigåret

2015 är de anhörigas år och detta har Förenade Care valt att uppmärksamma den 12 maj på sina verksamheter runt om i hela Sverige. Vi öppnar dörrarna och bjuder in närstående och anhöriga att besöka oss och självklart är alla boende välkomna. På vårt nybyggda och nyöppnade Muskötvägen 25 i Åkersberga passar vi även på att presentera boendet.

08. maj 2015

Boende på Björkgården kommenterar aktuella händelser i nättidning

Nättidningen Solna Today kommer att besöka Björkgårdens äldreboende en gång i veckan för att låta de boende kommentera veckans händelser och nyheter.

22. april 2015

Förenade Care Personlig assistans bjöd kunder på inspirationsföreläsning

För andra gången i år bjöd Förenade Care personlig assistans in kunder och andra intresserade till en inspirationskväll på Segevångsgården i Malmö. Ämnet för kvällen var ”Positivt tänkande” där föreläsare Jeanette Donner bl.a. gav grunderna i mental träning, hur man kan förändra sin livssyn, skrattets betydelse och olika sätt som hjälper oss att tänka positivt.

02. april 2015

Uppstart på Tunåsen i Uppsala

Den 1 april 2015 övertog Förenade Care driften av Tunåsens vård- och omsorgsboende i Uppsala och utökar därmed sin verksamhet i kommunen. Mitt i övertagandet stod påskhelgen för dörren och Tunåsen pyntades samtidigt med påskliljor, ris och godisägg.

30. mars 2015

Förenade Care säger goddag och farväl

Uppstarter sker på löpande band i Förenade Care. Den första april öppnar Tunåsens vårdboende i Uppsala kommun och i maj är det dags för uppstart på det nybyggda boendet Muskötvägen 25 i Österåkers kommun. I skrivande stund håller de sista bitarna på att falla på plats för Tunåsen och på Muskötvägen 25 är hantverkarna i full gång med att färdigställa interiör.

Samtidigt säger Förenade Care farväl till två boenden i Skåne, Solgläntan i Simrishamns kommun och Högalid i Trelleborgs kommun. Här har det arrangerats avslutningsfester för såväl personal som boende.  

30. mars 2015

Nybyggda vård- och omsorgsboendet Förenade Care Muskötvägen 25 växer fram i Österåker

Förenade Care Muskötvägen 25
Byggnaderna står säkert på marken, golven är lagda och väggarna är målade i de 66 lägenheterna som ska stå inflyttningsklara den 4 maj 2015 då Förenade Care slår upp portarna till det nya boendet på Muskötvägen 25 i Åkersberga, Österåkers kommun.
29. mars 2015

Förenade Care tog farväl av Högalids äldreboende i Trelleborg

Avslutningsfest på Högalid

- En festkväll med ömsesidig saknad

Det är fredag kväll och dukat till fest i samlingslokalen på Högalids äldreboende i Trelleborg. Temat är havet och blå dukar ligger på borden. Kvällen till ära är borden dekorerade med en liten sandstrand med små godisfiskar och strandracketar i vingummi. Vinglasen står framme med servetter i marintema och likör till desserten står klar på rullvagnen.

Men någonstans ligger ändå sordin på stämningen. Det är nämligen avslutningsfest på Högalid. Förenade Care har fått se sig tvungna att lämna över nycklarna till konkurrenten Vardaga efter ny upphandling av Högalids äldreboende i Trelleborg kommun. Boendet har drivits av Förenade Care på uppdrag av Trelleborgs kommun sedan det öppnade 2010.

29. mars 2015

Oro bland anhöriga

Avslutningsfest på Högalid
Även flera anhöriga har uttryckt oro inför förändringarna i Högalids ledning. Lotta Nilsson har sin mamma på Högalid sedan två år tillbaka och är nu arg och upprörd över att Förenade Care tvingas lämna boendet.
29. mars 2015

96-åriga Signe Jönsson trivs med vännerna på Högalid

När Signe Jönsson blev ensam och hade levt en tid där hemma med hjälp av hemtjänsten blev oron på nätterna till sist för jobbig även om hälsan fortfarande var relativt god. Signe fick möjligheten att flytta in på Högalid för snart 2,5 år sedan.

-Jag trivdes från första dagen, säger Signe med ett leende.
1 - 10 of 73

Förenade Care på webben