Hemtjänst och Hemsjukvård

Många äldre och funktionshindrade föredrar att bo hemma så länge det är möjligt. Dock behöver de ofta stöd för att utföra sina dagliga göromål och hjälp med personlig omvårdnad. Förenade Care AB är ett starkt alternativ till den traditionella, offentliga hemtjänsten. Vi har utfört hemtjänstuppdrag hos såväl äldre som funktionshindrade i ett flertal kommuner sedan 1999.

Omtanke - vänlighet - service är vårt motto inom hemtjänsten. Vårt mål är att erbjuda optimal vård och omsorg i en trygg miljö, där det tas hänsyn till personlig integritet. Hos oss behandlas alla med värdighet, vänlighet och omtanke.

Vår målsättning är att personer som beviljats biståndsbeslut ska ha tillgång till service av hög kvalitet, dygnet runt. Utgångspunkten är hjälp till självhjälp, och vi respekterar alltid kundens självbestämmanderätt, så att denne kan leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi fokuserar på kundens sociala liv, och strävar efter att erbjuda möjligheter till flera olika typer av aktiviteter. På detta sätt vill vi undvika isolering, och bidra till en ökad livskvalitet för våra kunder.

Kunder som har fått beslut om rätt till praktiskt bistånd ska ha tillträde till service, där kvalitet har högsta prioritet. Även när det gäller praktiska sysslor arbetar vi enligt principen hjälp till självhjälp, så att individen förblir aktiv i vardagen. Kunden får den hjälp som kommunen har funnit nödvändig. I tillägg till detta har kunden möjlighet att själv avtala om tilläggstjänster.

Kundval i hemtjänsten
I en del kommuner kan du som har hemtjänst själv välja vilket företag/vårdgivare, som ska arbeta i ditt hem och utföra den insats du blivit beviljad. I kommunerna nedan har du möjlighet att välja Förenade Care som hemtjänstföretag.

Tomelilla kommun
Vellinge kommun
Uppsala kommun
Östersunds kommun

För mer information om kundval i hemtjänsten är du välkommen att ringa: 020-0389 389

Hushållsnära
tjänster - för ett bättre vardagsliv
Vill du ha energi över till annat än de praktiska sysslorna i din vardag? Att köpa hushållsnära tjänster är en möjlighet för alla som vill ha hjälp med de praktiska sysslorna i hemmet.

När man blir äldre och inte längre klarar av eller orkar med det man skulle vilja är möjligheten att köpa hushållsnära tjänster ett alternativ för att få ett bättre vardagsliv. Unna dig själv detta som ett komplement till de tjänster du får via kommunen.

Vi erbjuder hjälp med storstädning, fönsterputsning, inköp, matlagning, tvätt och strykning. Vi hjälper också till med passning och omvårdnad av husdjur, gräsklippning och rensning, rengöring av trädgårdsmöbler, packning av lösöre t.ex. vid flyttning, ledsagarservice, och mycket mera.

Anlitar du oss regelbundet, gör vi vårt bästa för att erbjuda dig en fast servicemedarbetare, som kommer varje gång.

Vi erbjuder hemtjänst i följande kommuner

Förenade Care AB
Höjdrodergatan 19
212 39 Malmö
Telefon: 040-601 81 00