Samarbetspartners

Förenade Care har valt att bli samarbetspartner med några idrottsklubbar som har ett tydligt samhällsengagemang och som ligger på orter där vi har flera verksamheter.

Genom att engagera oss i lokala idrottsorganisationer ger vi dem möjligheter att inte bara lyckas med sina idrottsliga ambitioner utan även bidra till att ge dem möjlighet att fortsätta engagera barn och ungdomar och således skapa en meningsfull fritid oavsett vem de är.

Samtliga driver samhällsprojekt som integrerar och utvecklar individen, både individuellt och i gemenskap. Idrott förenar och blir för många en viktig tillhörighet och innebär samtidigt ett socialt engagemang och ansvar.

 

FC Rosengård Förenade Care

FC Rosengård

1917 bildades Malmö Boll- och Idrottsförening (MBI). Föreningen slogs senare ihop med Turk Anadolu FF och 2001 antogs namnet Malmö Anadolu Boll- och Idrottsförening (MABI). 2008 ändrades sedan namnet till FC Rosengård och föreningen har bedrivit sin fotbollsverksamhet på Rosengårds IP.
1970 startade Malmö FF en damsektion och 2007 flyttades all dam och flickverksamhet i MFF till en nystartad förening – LdB FC som fick Malmö IP som hemmaplan.
2013 var året då FC Rosengård och LdB FC gick samman och blev ett nytt FC Rosengård med ett damlag i världsklass, ett herrlag i divison 2, ett breddlag på damsidan och ungdomsverksamhet för både flickor och pojkar. Idag bedrivs verksamheten i två föreningar – FCR (Malmö IP) och FCR 1917 (Rosengårds IP) – men föreningarna arbetar tillsammans som en klubb med gemensamma krafter, värderingar och mål.
FC Rosengård Damer Elit är Sveriges ledande förening inom damfotboll. De tror på utvecklingen av unga fotbollstjejer och har ambitionen att tillhöra landets och Europas topplag. En god kamratanda och medveten elitsatsning kännetecknar FC Rosengårds damer!

Tro på din dröm
FC Rosengårds vision är att skapa ett jämlikt Malmö som inkluderar alla områden och människor. Där alla barn och familjer vågar tro på sina drömmar och har mål för framtiden. Både på och utanför plan. För att skapa möjligheter för alla att tro på sina drömmar arbetar de med jämlikhet, gemenskap och vinnarkultur. Dessa är ledord i föreningens alla verksamheter och de strävar varje dag efter att vara en god samhällskraft som gör skillnad på riktigt. Deras mål är att vara mer än en fotbollsförening – de ska vara en samhällskraft. Med fotbollen som verktyg skapar de förändring.

Hållbarhetsarbete
Football for Life – är ett projekt i Sydafrika där föreningen arbetar för att stärka tjejers självförtroende och självkänsla genom att använda fotbollen som ett verktyg.
Boost by FC Rosengård – är ett arbetsmarknadsprogram som arbetar för att få ut unga i självförsörjning (arbete eller studier).
Hattrick by FC Rosengård – är ett kunskapsprojekt med syfte att inspirera unga tjejer i Skåne att fortsätta spela fotboll.
Läs mer på www.fcrosengard.se


Almtuna Förenade Care

Almtuna IS - Uppsala

Almtuna IS bildades 1932. Från början omfattade föreningen bl.a. fotboll, bandy och pingis. Ishockeyn togs upp på programmet först 1947. Idag är Almtuna IS en renodlad hockeyförening och den mest framgångsrika genom tiderna inom Upplands ishockeydistrikt. Almtuna IS siktar mot SHL.

Hållbarhetsarbete Tillsammans
Almtuna IS är medgrundare till det sociala projektet "Tillsammans" för att de vill vara delaktiga och är övertygade om att idrotten erbjuder en fantastisk möjlighet till integration.
Klubben kan vara en viktig integrerande kraft i Uppsala där människor med olika bakgrund möts och får en meningsfull sysselsättning. Genom ”Tillsammans” vill de erbjuda ungdomar en möjlighet att ta del av en trevlig och lärorik miljö. Att åka skridskor, samtidigt som de får träffa andra ungdomar och vuxna Uppsalabor.
"Tillsammans" har syftet att skapa en plattform och mötesplats för etablerade, och nya medborgare, så att de på ett meningsfullt sätt kan möta olika delar av det svenska samhället och speciellt idrottsrörelsen. På så sätt skapas både integrering och mångfald.
Projektet har som mål att bl.a. ge ökad möjlighet till välmående, integration och bättre hälsa hos ungdomar genom deltagande i fritids- och föreningslivet. Koppla skola och fritid till ett socialt sammanhang. Skapa förebilder och engagemang.
Läs mer på www.altuna.com


Sirius Förenade Care

IK Sirius Fotbollsklubb

IK Sirius bildades i stadsdelen Svartbäcken i Uppsala 1907. Genom åren har Sirius fotbollslag spelat i alla divisioner från division IV och uppåt. Den bästa perioden var de allsvenska sejourerna under sent 60- och tidigt 70-tal, men även 90-talet var en bra tid, med Sirius i landets näst högsta serie i stort sett hela decenniet. 2016 vann man till slut Superettan och tog sig tillbaka till Allsvenskan efter 42 års frånvaro.
IK Sirius är en av de sexton främsta fotbollsföreningarna i Sverige. Utöver det har de en akademi som levererar allt fler spelare till a-laget och de har en bra barn- och ungdomsverksamhet för både tjejer och killar.

”Alla barn och unga måste få synas, höras och bekräftas. Vi som klubb har ett ansvar att bygga broar mellan samhället, föreningen och medborgare.
Föreningslivet är det finaste man kan uppleva i Sverige men vi måste hitta nya sätt att nå en ny generation unga – speciellt i så kallade utsatta områden.
Vi måste lägga allt fokus i dessa områden och visa att vi är mer än bara en fotbollsklubb som ägnar oss åt idrott. I grunden handlar vårt arbete om en vilja att göra en positiv skillnad för människor. Så när jag möter unga från dessa områden vill jag inte prata om fotboll. Jag vill hellre prata om deras liv och ta reda på vad jag kan göra för dem. Därför är jag egentligen ointresserad av dem topp tre bästa fotbollsspelarna eftersom dem kommer att klara sig.
Jag är mycket mer intresserad av alla som är under topp tre.
För mig är detta inte bara ett vanligt jobb. Jag tänker, lever och andas klubbens samhällsengagemang. Jag hoppas att mitt arv blir att unga säger: ”han gjorde och gav allt han hade för oss.”


Hållbarhetsarbete Gränslös Fotboll
Idrott skapar drömmar – drömmar bygger samhällen. Fotboll är i sig ett ständigt pågående CSR-projekt. Som spelare lär du dig ta fram det bästa ur dig själv i varje situation, du lär dig interagera med andra människor för att nå både personliga och kollektiva mål och hitta fram till sunda värderingar och respekt för andra människor oavsett deras bakgrund och preferenser.
Dessa frågor arbetar IK Sirius med dagligen, både i deras ordinarie verksamhet och i specialiserade projekt och verksamheter.
Läs mer på www.siriusfotboll.se

Kontakta Förenade care

Kontakta Förenade Care

Har du frågor eller annat du vill dela med oss, är du välkommen att ringa till oss på 040-601 81 00 Du kan också skicka ett e-post meddelande.

Skicka e-post