leva livet tar form i både hönsgårdar och rabatter

Vår Leva Livet-inspiratörer är genuint intresserade av att inspirera människor

Vi respekterar och utvecklar de intressen som du och andra boende tar med till oss. Men vi stimulerar också till nya intressen.

När vi beskriver Leva Livet som ett levande koncept menar vi att det följer förändringar i samhället; vad som var modernt i går är kanske inte modernt i dag. Olika generationer ser på företeelser på olika sätt. Intressen och hobbyer blir förlegade och försvinner, nya kommer till. 

 

Leva Livet lever också efter årets skiftningar. Naturligt nog ordnar vi fler utomhusaktiviteter under vår och sommar - trädgård, odling och enklare djurhållning är väldigt givande. Att se blommor, grönsaker och djur växa får i sin tur boende att blomstra och det smittar av sig på vår personal.

Leva Livet genomsyrar och skapar ett positivt kretslopp i vår verksamhet.

Ett unikt koncept

Våra Leva Livet-inspiratörer ser möjligheter framför begränsningar

Det är väldigt individuellt vad en människa menar med en meningsfull vardag, liv formar oss på så olika sätt. Därför är Leva Livet-inspiratörernas främsta uppgift att ge de boende en möjlighet att leva sitt eget liv. De är alltid högskoleutbildade. Det är viktigt att kunna koppla nya forskningsrön och evidensbaserade metoder till livet som den enskilde vill leva. Konceptet är unikt i vårdbranschen.

Gång på gång får vi bevis på vilken positiv effekt Leva Livet har på både boende och personal. Fester, utflykter, hantverk, musik, gymnastik, fotografi, trädgårdsarbete, teckning och målning, kultur i alla former, middagar med vin och det lilla extra är bara toppen av det berg av aktiviteter vi formar tillsammans. Utomhus i rörelse eller stilla inomhus i en gemensam stund runt ett bord, det väljer du själv.

mat och dryck

Måltiden ska vara en glädjekälla

Maten får höga betyg hos Förenade Care och här bjuder vi på både öl och vin till helgens trerättersmiddag.

 

Måltiden ska vara en glädjekälla, njutning och gemenskap. Vi arbetar utifrån en matfilosofi som har sin grund i svensk husmanskost men tar även intryck av smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi med mat & dryck. 

 

Frukost, lunch, middag och mellanmål är dagens bästa stunder för många, med god mat och social samvaro. Planering, ekonomi, näringsrekommendationer och livsmedelshantering kryddar vi med stora nypor matglädje hos våra kockar, dietister och kostombud. Välkommen till bords hos oss och smaklig måltid.

leva livet

Vårdhund

Vi har vårdhundar som vi använder i vård och omsorgsarbetet. Kontakt med vårdhund ger ökad motivation för de boende att träna aktiviteter i det dagliga livet. Personalens arbete blir effektivare när hundens medverkan gör träningen mer stimulerande. Samvaro med vårdhund ökar välbefinnandet för många.