Bäckagården

Bäckagården i Skanör är en öppen social mötesplats för dig som är äldre. Vi har öppet samtliga dagar i veckan. I anslutning till servicehuset finns ett trygghetsboende på två våningar.
Välkommen till Bäckagården.

Aktiviteter

På Bäckagården arbetar två aktivitetsansvariga som anordnar gemensamma aktiviteter måndag-fredag. Hit är du välkommen oavsett om du bor på Bäckagården eller i annat boende. Exempel på aktiviteter är studiecirklar, musik-/filmträffar, gymnastik, balansträning, promenadgrupper, musikunderhållning samt föreläsningar om aktuella områden för seniorer. Vi samverkar med pensionärsföreningar, Röda Korset, kyrkan, bibliotek, demensförening och andra frivillig organisationer.
Möjlighet att hyra lokal till små och stora sällskap.

Anhörigstöd

Du som anhörig är välkommen att ta kontakt med oss för stöd. Vi erbjuder anhörigstödgrupp och individuellt anpassat stöd.
Kontakt anhörigstöd och aktiviteter: Paula Odén och Anna Hadelöv, tel. 0739-015 515.

Restaurang & café

Öppet för allmänheten, alla dagar på året. Måndag-söndag kl. 08.00-17.00 med lunch kl. 11.00-14.00. Vi serverar dagens lunch samt alternativ rätt med salladsbuffé, dryck och kaffe som ingår. Möjlighet till avhämtning av mat och catering. Caféverksamhet. Fullständiga rättigheter. Kan bokas för privata tillställningar.
Se vår meny här

DigiCenter/FixIT

Du som är 65 år eller äldre och bor i Vellinge kommun kan få enklare stöd och hjälp med frågor kring tjänster på internet, appar och sociala medier. Syftet är att hjälpa dig att ta ett steg framåt mot det digitala samhället. Kontakta oss för mer info.

Fixartjänst

Du som är 65 år eller äldre och bor i Vellinge kommun kan få hjälp med enklare uppgifter i hemmet kostnadsfritt max 4 ggr/år. Tjänstens syfte är att förebygga fall och halkolyckor.
Här kan du läsa mer om Fixartjänst.

Hemtjänst och hemsjukvård

Från Bäckagården utgår hemtjänst som Förenade Care driver inom ramen för kundval. Vi utför omvårdnad dygnet runt. Förenade Care ansvarar även för hemsjukvården i hela kommunen som inkluderar förebyggande hembesök, rehabilitering, hjälpmedel och demenssjuksköterska.

Bäckagården

Kontakt

Patricia Johansson Verksamhetschef
Telefon: 073-901 56 61
E-post: patriciaj@forenadecare.com

Jane Lindquist Biträdande verksamhetschef
Telefon: 0733-33 62 47
E-post: janel@forenadecare.com

Förenade Care Bäckagården
Nyvångsvägen 1, 239 32 Skanör

Gruppledare hemtjänst/städ
(telefontid måndag-fredag kl.10.00-11.30)
Nina Laneryd
Telefon: 040-42 57 55, 040-42 57 54

Receptionen är obemannad men personalen som arbetar med aktiviteter och anhörigstöd svarar gärna på frågor när de finns på plats i receptionen.
Aktivitetsansvarig/Anhörigstödjare arbetar måndag-fredag kl. 9-16.
Paula Odén och Anna Hadelöv, telefon: 0739-015515.