Postgården

Postgården i Höllviken är en öppen social mötesplats för dig som är äldre. Vi har öppet samtliga dagar i veckan. I anslutning till servicehuset finns ett trygghetsboende i två och ett halvt plan.
Välkommen till Postgården.


Aktiviteter

På Postgården Aktivitetscenter arbetar en Leva Livet-inspiratör som anordnar aktiviteter och samverkar med intresseorganisationer. Hit är du välkommen oavsett om du bor på Postgården eller i annat boende. Vi erbjuder dagliga aktiviteter och här finns lokaler för vävning, sömnad och snickeri.
Exempel på aktiviteter är studiecirklar, musik-/filmträffar, gymnastik, balansträning, promenadgrupper, musikunderhållning samt föreläsningar om aktuella områden för seniorer. Vi samverkar med pensionärsföreningar, Röda Korset, kyrkan, bibliotek, demensförening och andra frivillig organisationer.
Möjlighet att hyra lokal till små och stora sällskap.

Anhörigstöd

Du som anhörig är välkommen att ta kontakt med oss för stöd. Vi erbjuder anhörigstödgrupp och individuellt anpassat stöd.
Kontakt för anhörigstöd och aktiviteter: Torbjörn Petersson, tel. 040-42 54 67.
Anhörigstödsgruppen börjar torsdagen den 7 oktober kl. 14 på Postiljonens veranda vån. 2.

Restaurang & café

Öppet för allmänheten, alla dagar på året. Måndag-fredag kl. 08.00-16.00, lördag-söndag kl. 08.00-15.00 med lunch kl. 11.30-14.00. Vi serverar dagens lunch samt alternativ rätt med salladsbuffé, dryck och kaffe som ingår. Möjlighet till avhämtning av mat och catering. Caféverksamhet. Fullständiga rättigheter. Kan bokas för privata tillställningar.
Här kan du se vår meny

DigiCenter/FixIT

Du som är 65 år eller äldre och bor i Vellinge kommun kan få enklare stöd och hjälp med frågor kring tjänster på internet, appar och sociala medier. Syftet är att hjälpa dig att ta ett steg framåt mot det digitala samhället. Kontakta oss för mer info.

Fixartjänst

Du som är 65 år eller äldre och bor i Vellinge kommun kan få hjälp med enklare uppgifter i hemmet kostnadsfritt max 4 ggr/år. Tjänstens syfte är att förebygga fall och halkolyckor.
Här kan du läsa mer om Fixartjänst.

Hemtjänst och hemsjukvård

Från Postgården utgår hemtjänst och hemsjukvård som Förenade Care driver inom ramen för kundval. Även nattpatrullen som ansvarar för nattinsatser inom hemsjukvården i Vellinge kommun utgår härifrån.

Postgården

Kontakt

Patrik Lindén Verksamhetschef
Telefon 040-42 54 60
E-post: patrikl@forenadecare.com

Förenade Care Postgården
Videholms allé 3A, 236 31 Höllviken

Gruppledare
Telefontid helgfria vardagar kl. 10-12
040-42 54 62