Hej! Det är jag som är John. Och jag är kund hos Förenade Care.
Kul att du vill ta del och läsa om mig och mitt liv.

Förenade Care Personlig assistans

Som sagt jag heter John. Det absolut bästa jag vet är att resa, ta en fika med vänner och äta god mat. Min mamma Ingrid som också är en av mina assistenter är också en favorit tillsammans med alla mina fina assistenter.

Tack vare mina assistenter får jag en röst då jag inte har tal som alla andra utan behöver hjälp när jag ska kommunicera. Jag kan resa, fika och komma ut och träffa en hel massa coola människor.

För att jag ska minnas allt jag gör så brukar jag och mina assistenter ta foton och ibland filma situationer vilka vi senare tittar på tillsammans. Det är verkligen något jag tycker är kul! Både att se mig själv men såklart alla de jag träffat, det ger en tillbakablick så jag kan minnas vad som hände. Som nu för ett tag sedan tog jag en fin bild på Roy Sundvall som är en av de som arbetar för att jag ska få en så bra assistans som möjligt. Han är schysst tycker jag och jag vet att han tycker att jag är både snäll och cool.

Vad betyder din assistans för dig?
Personliga assistans innebär att jag kan leva ett liv som alla andra fast på mina egna villkor. Jag får mitt liv på mitt sätt. Det är verkligen toppen.

Att ha assistans innebär att det alltid finns människor nära mig i mitt hem vilket kan vara jobbigt ibland då mycket handlar om personkemi och ibland dagsform. Det betyder att jag och mina assistenter måste gilla varandra så att vi enkelt kan kommunicera. I min assistans lägger vi mycket fokus på bra utbildning och handledning för att alla mina assistenter ska få verktyg så att vi får så bra kommunikation som möjligt. Det ger så mycket kvalitet för mig i mitt liv. Ofta pratar jag med mina assistenter om hur viktigt det är att de lyssnar och anteckningar när vi har dessa utbildningar då jag verkligen vill att dessa tillfällen ska hjälpa dem och mig framåt, tillsammans!

Assistans är hela mitt liv och inte bara vänskap även om jag tycker om mina assistenter väldigt mycket. Det är också att städa, följa tider och fixa i min lägenhet som jag delar med min mamma Ingrid. Jag får hjälp av min arbetsledare Maria som berättar för mina assistenter vad vi behöver fokusera på. I mitt assistansuppdrag har jag förutom mina assistenter en assistent som också arbetar som arbetsledare vilket betyder att den har ett ledaransvar samt vissa administrativa uppgifter som hjälper mig, min mamma och mina assistenter att fungera på ett bra sätt. Min arbetsledare är toppen och jag tycker mycket om henne.

Min dag - en plan som hjälper mig att må bra

Jag behöver en plan för min dag som jag behöver göra varje dag för att min assistans ska fungera och att jag ska må bra. Finns ingen plan för dagen så tycker jag inte det är så kul. Jag vill att mina assistenter gör detta på ett sätt som gör mig delaktig så att jag mår bra. Detta är i allt! Stort som smått. Likt vem som helst vill jag välja mina kläder och vad för deodorant jag vill ha. Det är ju bara att jag har mina speciella sätt att välja på!

Hjärtat viktigast
När jag valde assistansbolag valde jag med hjärtat vilket jag gjorde rätt i. Hjärtat är det som jag låter styra mitt liv. Med hjälp av min fina assistenter.

Att vara anhörig och mamma

Först. Fungerar assistansen bra så mår John bra. Då mår jag bra. Som mamma vill jag se att assistenterna vänder sig till John inte mig. Det är ju hans behov vi jobbar efter! Det är ju han som är huvudpersonen i sitt liv och han som ska få bestämma.

Såklart kan det vara jobbigt att ha människor i sitt liv dygnet runt alltid. Det gäller att ha dialog med assistenterna och Förenade Care så att det fungerar och rutiner sitter. En sak som är viktig för mig är flexibilitet men jag kommer ändå likt John välja med hjärtat.