Förenade Care Björkbacken

Björkbacken äldreboende i Lund ligger lantligt i utkanten av Dalby med naturen runt knuten och gångavstånd till centrum. Här erbjuder vi en trygg, välkomnande och gemytlig atmosfär med stort fokus på ditt önskemål kring omvårdnad, aktiviteter och måltider. När vädret tillåter flyttar vi ut aktiviteterna i vår fina trädgård eller i lusthuset. Läs  mer eller besök oss på Björkbacken äldreboende i Lund.

Leva Livet

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.
Sittgymnastik och rörelse, cykling, spa-eftermiddagar med manikyr och ljusterapi, musikstunder, underhållning, fester, videosamtal med anhöriga, VR-glasögon, andakter, minnesstunder, caféer med olika tema, matlagning och bakning, odling, skapande, utevistelse och promenadgrupper är några exempel på det vi gör. Aktiviteterna är årstidsrelaterade och följer traditioner och högtider.
Vi har besökshund och ser djur och natur som viktiga inslag i vardagen. Vi samarbetar med Dalby församling, SPF, Pro, Lions, Anhörigcenter i Lund, Volontärförmedlingen i Lund, biblioteket, förskola, musikskola m.fl.
Utflykter med färdtjänst eller Leva Livet bussen går bl.a. till Vellingeblomman, museer, djurparker, skogsutflykter, olika tillställningar i kyrkan och Eginogården, trädgårdar, caféer och Habo Gård.
Några av våra senaste projekt är ”Ljusterapirum” och ett kulturhistoriskt projekt ”Min hembygd” med guidad tur i Dalby med ett traktortåg samt guidad busstur i närliggande byar. 
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

Måltider och matglädje

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Våra måltidsvärdar arbetar särskilt för att lyfta fram måltidens betydelse. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck till festlig dukning.
Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar. Kakor bakar vi själva, liksom bröd till soppor
Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. Du som behöver specialkost får givetvis det.

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.
Här arbetar omvårdnadspersonal, gruppledare, arbetsterapeut, sjukgymnast, sjuksköterskor, Leva Livet-inspiratör, vaktmästare/lokalvårdare och verksamhetschef.
Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt för dig. Sjuksköterska finns på plats dagtid måndag-fredag.
Läkare från Dalby vårdcentral kommer en gång per vecka.

Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras. Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Privat äldreboende i Lund till normal taxa

En plats på Björkbacken, som är ett privat äldreboende i Lund, kostar precis lika mycket som de kommunala alternativen. Vi har avtal medregionen och därför betalar du samma taxa och behöver inte oroa dig för några extra avgifter när du väljer något av våra privata äldreboende i Lund, eller på andra orter i landet.

Björkbacken

Kontakt

Berit Krömmelbein Tf. Verksamhetschef
Tel 073-901 57 90

Skicka e-post

Förenade Care Björkbacken
Pinnmöllevägen 200
247 55 Dalby

Gläntan 046-20 86 63
Lunden 046-20 86 64
Oasen 046-20 86 65
Natt 046-20 86 66

Gruppledare 0720-83 21 63
Sjuksköterska 046-20 86 61, 046-20 86 62
SSK mobil 073-315 01 77
Arbetsterapeut 073-901 55 24
Fysioterapeut 0700-80 49 03
Leva Livet-inspiratör 072-147 03 71