Förenade Care Björkgården

Vård- och omsorgsboendet ligger i ett lugnt kvarter i Råsunda med närhet till fina grönområden. Gångavstånd till tunnelbanestationen Näckrosen samt till bussar som går till pendelstationerna Solna och Sundbyberg.
Förenade Care Björkgården är ett profilboende med idrott och friluftsliv som inriktning så att du ska kunna fortsätta att odla dina intressen. Boendet har 51 lägenheter fördelade på fem enheter, varav en enhet är inriktad mot demens. Förenade Care Björkgården är Silviahem certifierat.

 

Leva Livet

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Förenade Care Björkgården är ett profilboende med Idrott och friluftsliv som inriktning. Leva Livet-inspiratör, som även är profilansavarig, arbetar tillsammans med Leva Livet-ombud och arbetsterapeut för en trivsam tillvaro för våra boende, lite utöver det vanlig. Vi har aktiviteter inomhus och utomhus inom idrott och friluftsliv, ett brett utbud av sport- och naturkanaler, promenadgrupper, besöker idrottsevenemang, utflykter med vår buss och mycket mer. Leva Livet-teamet samarbetar med intresseorganisationer med anknytning till idrott och friluftsliv. Du som boende erbjuds möjlighet att medverka i att utveckla och berika profilen.
Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.
På grund av Corona viruset sker aktiviteter avdelnings vis.

Måltider och matglädje

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck.
Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och ibland bakas det till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.
Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. Du som behöver specialkost får givetvis det.
För aktuell meny, var god se matsedel på boendet.

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.
Här arbetar omvårdnadspersonal, gruppledare, Leva Livet-inspiratör med team, arbetsterapeut, sjukgymnast, sjuksköterskor och verksamhetschef. Omvårdnadspersonal och sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt för dig. Dagtid vardagar finns arbetsterapeut, sjukgymnast och ledningspersonal. Läkare besöker Björkgården regelbundet.

Silviacertifierat

Förenade Care Björkgården är demenscertifierat av Stiftelsen Silviahemmet. Det innebär att all personal på boendet utbildats inom demensvård, med syfte att kunna bidra till högsta möjliga livskvalitet för de demenssjuka och deras anhöriga. Läs mer om Silviacertifiering http://www.silviahemmet.se/  

Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Förenade Care Björkgården.

Björkgården

Kontakt

Camilla Andersson
Verksamhetschef
Telefon: 0733-150 124
E-post: camillaa@forenadecare.com

Förenade Care Björkgården
Råsundavägen 165
169 36 Solna

Plan 2 08-705 04 06
Plan 3 08-705 04 08
Plan 4 08-705 04 10
Plan 5 08-705 04 12

Sjuksköterskor 0739-015 774

Vi har för tillfället problem med vår telefonväxel och det går inte att nå våra fasta telefoner.
Ring sjuksköterskans telefonnummer vid frågor.