Förenade Care Kassakroken

Kassakroken Äldreboende ligger precis vid hamnbassängen nära havet i de centrala delarna av Landskrona stad.Inpå knuten hittar du Citadellets vackra slottspark där du kan ta promenader och njuta av omgivningarna. Du kan läsa mer om våra vård- och omsorgsboenden på orten på sidan Äldreboende Landskrona. Alla våra äldreboenden genomsyras av livsglädje och gemytlig stämning, men kan ha lite olika inriktning så ta reda på vilket som passar dig och din familj bäst.

Leva Livet

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.
Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Vi arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.
Vi går gärna ut i Citadellets slottspark som erbjuder promenadstråk ner till havet. Vi åker på utflykter i vår Förenade Care buss och på cykelturer. Boulebana i vår trädgård erbjuder möjlighet till bocciatävlingar.
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

Måltider och matglädje

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck.
Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och ibland bakas det till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.
Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. Du som behöver specialkost får givetvis det.

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.
Här arbetar omvårdnadspersonal, gruppledare, Leva Livet-team/aktivitetsansvariga, arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut, sjuksköterskor och verksamhetschef. Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt för dig.

Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Förenade Care Kassakroken.

 

Kassakroken

Kontakt

Karin Åkesson
Verksamhetschef
Telefon: 0418-48 98 00
E-post: karinan@forenadecare.com

Förenade Care Kassakroken
Parkgatan 6
261 30 Landskrona

Plan 1 0418-48 98 01
Plan 2 0418-48 98 02
Plan 3 0418-48 98 03
Plan 4 0418-48 98 04

Måndag-fredag
Sjuksköterska 0418-48 98 05
Sjuksköterska 0418-48 98 06

Gruppledare 0418-48 98 07