Förenade Care Kopparsvanen

Vård- och omsorgsboendet Kopparsvanen är ett nybyggt vård- och omsorgsboende i två sammanbyggda träfastigheter i Östantorp i centrala Åtvidaberg. På Kopparsvanen lagas maten från grunden i våra kök och du kan känna doften från nylagad mat och nybakat. Här erbjuds du god omsorg, möjlighet att leva och bo självständigt under trygga förhållanden och ha en aktiv och meningsfull tillvaro i gemenskap med andra.

Leva Livet

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

Måltider & matglädje

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. På Kopparsvanen lagas maten från grunden i köken på varje enhet och du kan känna doften från nylagad mat och nybakat.
Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck.
Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och vi bakar ofta till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar. Du som behöver specialkost får givetvis det.

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.
Här arbetar omvårdnadspersonal, gruppledare, kökspersonal och verksamhetschef. Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt för dig.

Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Förenade Care Kopparsvanen.

Kopparsvanen

Kontakt

Josefine Olaisen Lundh Verksamhetschef
Tel: 0700-80 49 90

Skicka e-post:

Susanna Radford Enhetschef
E-post: susannar@forenadecare.com

Förenade Care Kopparsvanen
Ingatorpsvägen 4 C
597 43 Åtvidaberg

Gruppledare
0700-804 929

Enheter
K1 0120-832 73
K2 0120- 832 74
K3 0120- 832 63
K4 0120-832 92
K5 0120-832 78
K6 0120-832 77
K7 0120-832 88