Muskötvägen 25 Äldreboende

Muskötvägen 25 Äldreboende ligger i stadsdelen Margretelund i Åkersberga med fina omgivningar i Österåker Kommun. Närheten till ett mindre centrum, park och havet ger möjligheter till trevliga utflykter i området. Maten lagas omsorgsfullt av kock på plats i vårt kök. Besök Äldreboende Stockholm för att se våra övriga boenden i området.

 

Leva Livet - en meningsfull vardag

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Dagligen skapar vi vardagskvalitet inne och utomhus med aktiviteter utifrån dina behov och förutsättningar.
Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje.
Aktiviteterna är årstidsrelaterade och anpassade efter olika högtider och dina önskemål. Populära aktiviteter är bland annat spel, gymnastik, filmvisning, musik, andakter, skaparverkstad, hotellfrukost, smakprovning, dans och underhållning, buss- och cykelturer i vackra omgivningar, promenader ner till havet, boule och alla högtiders firande.
Vid fint väder går vi en promenad eller tar en tur med vår Side by side-cykel. I trädgården kan vi plantera, grilla, dricka kaffet eller bara koppla av och njuta. Med vår minibuss gör vi utflykter till skogen eller havet, caféer och restauranger eller en sightseeingtur.
Hos oss finns det möjlighet till videosamtal med anhöriga via Lifesize, ett videosystem med ljud och bild i hög kvalitet.
Vår besökshund är ett uppskattat inslag i verksamheten.
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

God mat och hemlagad mat av egen kock

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Hos oss tillagas all mat dagligen av kock och kökspersonal med matglädje.
Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och ofta bakar vi till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar. Du som behöver specialkost får givetvis det.
Varje lunch är komplett med huvudrätt och dessert och det går att välja mellan två rätter. Till helgen dukar vi extra fint och bjuder på ett glas vin till maten.
Vid påsk, midsommar och jul dukar vi långbord och har buffé som vi gemensamt planerat. Födelsedagen är en speciell dag då vi gärna vill uppvakta dig lite extra. Vår personal är behjälplig till närstående om man önskar fira högtidsdagar på boendet tillsammans med familj, släkt och vänner.

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.
Här arbetar omvårdnadspersonal, gruppledare med högskoleutbildning, Leva Livet-inspiratör, arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut, sjuksköterskor, biträdande verksamhetschef, verksamhetschef, kock, köksbiträde och vaktmästare/lokalvårdare. Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt för dig.

Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vi sammanställer en handlingsplan med vad som är viktigt för dig och om du vill, en levnadsberättelse med din historia.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv och med respekt för varje persons intressen men också integritet.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Förenade Care Muskötvägen 25.

Drivs på uppdrag av Österåkers kommun

Förenade Care Muskötvägen 25 drivs i egen regi med LOV-avtal med Täby och Österåkers kommun. Andra kommuner är välkomna om behov/önskemål finns.

Muskötvägen 25

Kontakt

Cecilia Engelbrecht
Verksamhetschef
Telefon: 08-120 352 75
E-post: ceciliae@forenadecare.com

Lisa Geidnert
Bitr. Verksamhetschef
Telefon: 0733-150 060
E-post: lisag@forenadecare.com

Förenade Care Muskötvägen 25
Muskötvägen 25
184 60 Åkersberga

Sjuksköterska 08-120 352 70
Gruppledare 08-120 352 76
Våning 1 08-120 352 83
Våning 2 08-120 352 85
Våning 3 08-120 352 87
Köket 08-120 352 78