Förenade Care Muskötvägen 25

Vård- och omsorgsboendet ligger i stadsdelen Margretelund i Åkersberga med fina omgivningar. Närheten till ett mindre centrum, park och hav ger möjligheter till trevliga utflykter i området. Maten lagas omsorgsfullt av kock på plats i vårt kök.

 

Leva Livet - en meningsfull vardag

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Dagligen skapar vi vardagskvalitet inne och utomhus med aktiviteter utifrån dina behov och förutsättningar.
Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Dina närstående ska alltid känna sig välkomna på boendet och i aktiviteterna, vid underhållning, utflykter etc.
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

Måltider och matglädje

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Maten tillagas på plats i det centrala köket hos oss. Varje lunch är komplett med huvudrätt och dessert och det går att välja mellan två rätter. Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och ibland bakas det till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar. Till helgen dukar vi extra fint och bjuder på ett glas vin till maten. Du som behöver specialkost får givetvis det.
Vid påsk, midsommar och jul dukar vi långbord och har buffé som vi gemensamt planerat. Födelsedagen är en speciell dag då vi gärna vill uppvakta dig lite extra. Vår personal är behjälplig till närstående om man önskar fira högtidsdagar på boendet tillsammans med familj, släkt och vänner.

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.
Här arbetar omvårdnadspersonal, gruppledare med högskoleutbildning, Leva Livet-inspiratör, arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut, sjuksköterskor, biträdande verksamhetschef, verksamhetschef, kock, köksbiträde och vaktmästare/lokalvårdare. Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt för dig.

Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vi sammanställer en värdegrundsplan med vad som är viktigt för dig och om du vill, en levnadsberättelse med din historia.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Förenade Care Muskötvägen 25.

Drivs på uppdrag av Österåkers kommun

Förenade Care Muskötvägen 25 drivs i egen regi med LOV-avtal med Sollentuna, Täby och Österåkers kommun.

Muskötvägen 25

Kontakt

Cecilia Engelbrecht
Verksamhetschef
Telefon: 08-120 352 75
E-post: ceciliae@forenadecare.com

Lisa Geidnert
Bitr. Verksamhetschef
Telefon: 0733-150 060
E-post: lisag@forenadecare.com

Förenade Care Muskötvägen 25
Muskötvägen 25
184 60 Åkersberga

Sjuksköterska 08-120 352 70
Gruppledare 08-120 352 76
Våning 1 08-120 352 83
Våning 2 08-120 352 85
Våning 3 08-120 352 87
Köket 08-120 352 78