Förenade Care Sälgen

Vård- och omsorgsboendet är centralt beläget i Höganäs med närhet till apotek och andra servicebutiker. Sälgen är ett modernt äldreboende med trivsam utformning och mycket ljusinsläpp samt en uppskattad trädgård som används flitigt under sommartid. Här finns en restaurang som är öppen dagligen för allmänheten. I köket tillagar våra kockar och kökspersonal all mat till oss och du har möjlighet att äta i restaurangen.

Leva Livet

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Aktiviteter som vi erbjuder är till exempel högläsning, frågesport, bingo herrklubb, damklubb, frukostklubb, musikunderhållning och blomsterbindning. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

Besökshundsteam

Vi har ett besökshundsteam som används i vård och omsorgsarbetet. Besökshundens uppgift är att motivera och träna samt sprida glädje och entusiasm.

Måltider & matglädje

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Maten tillagas varje dag på plats av erfarna kockar. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck. Du har möjlighet att äta i restaurangen som även är öppen för allmänheten.
Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och ibland bakas det till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar. Du som behöver specialkost får givetvis det.

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.
Här arbetar Leva Livet-inspiratör och team, besökshund med förare, omvårdnadspersonal, gruppledare/sjuksköterskor, omvårdnadsansvariga sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast, verksamhetschef samt vaktmästare. I köket arbetar kock och kökspersonal. Omvårdnadspersonal och sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt för dig.
Läkare besöker boendet en gång i veckan. Sjukgymnast och arbetsterapeut besöker boendet två dagar i veckan.

Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Förenade Care Sälgen.

Sälgen

Kontakt

Emma Ramde Magnusson Verksamhetschef
Telefon: 042-33 44 80

Skicka e-post

Förenade Care Sälgen
Midgårdsgatan 34
263 37 Höganäs

Vintern 042-33 44 84
Våren 042-33 44 85
Sommaren 072-147 03 49
Hösten 042-33 44 87

Sjuksköterskeexpedition 042-33 44 82