Segergatan Äldreboende - Förenade Care

Segergatan Äldreboende är trivsamt utformat och har ett härligt ljusinsläpp tack vare byggnadens moderna design. Perfekt beläget när Glumslövs backar i utkanten av staden ser du både Ven och havet från takterassen. På varje våning finns det balkong eller uteplats och den grönskande trädgården med vackra promenadstråk är populär bland boende och närstående. Precis som på alla våra boende blir du väl bemött och får hjälp med att fylla vardagen med meningsfulla aktiviteter. Se även våra övriga äldreboende i Landskrona för att jämföra inför flytten.

 

Leva Livet

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.
Här på Segergatan erbjuds regelbundet sittgympa, bingo, skapande aktiviteter samt sång och musik. Utifrån väderlek och säsong använder vi vår fina trädgård för uteaktiviteter och trädgårdspyssel. Vi träffas också och samtalar utifrån olika minneslådor, bilder och teman.
Tack vare samarbete med Landskrona stad och lån av deras cykeltaxi kan vi erbjuda cykelturer i närområdet.
Vi arbetar för att uppmärksamma säsongens högtider och festligheter. Svenska Kyrkan håller regelbundet andakter och volontärer från Röda Korset besöker oss både för promenader och olika evenemang.
På grund av pandemin kan aktiviteter komma att ställas in eller få ny tid med kort varsel. Utöver de aktiviteter som presenteras här håller avdelningarna även i egna aktiviteter.
Följ oss på vårt instagramkonto: forenadecare_segergatan
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

Måltider och matglädje

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Som boende medverkar du till att skapa menyerna, så vi kan tillgodose smaker och önskemål.
Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck men firandet kan även vara spontant i vardagen.
Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och vår personal är duktiga på att baka till kaffet. Vi sätter oss gärna ner med en kopp kaffe och en pratstund. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.
Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. Du som behöver specialkost får givetvis det.

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.
Här arbetar omvårdnadspersonal, gruppledare, Leva Livet Inspiratör, arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterskor och verksamhetschef. Två av våningarna är demensboende, där personal har bra kunskap om demensvård.
Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt för dig. På vardagar dagtid har vi egna sjuksköterskor med stor erfarenhet inom demens och äldrevård. På kvällen, natten och helgdagar får vi hjälp av joursjuksköterska.
Förenade Care Segergatan har ett bra samarbete med Vårdcentralen Tornet som finns i närheten.

Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Förenade Care Segergatan.

Förenade Care Segergatan

Kontakt

Britt-Marie Nordström Verksamhetschef
Telefon: 0418-48 98 10

Skicka e-post

Förenade Care Segergatan
Äppelblomsgatan 6
261 47 Landskrona

Plan 1 0418-48 98 11
Plan 2 0418-48 98 12
Plan 3 0418-48 98 13
Plan 4 0418-48 98 14

Måndag-fredag
Sjuksköterska 0418-48 98 15
Sjuksköterska 0418-48 98 16

Rehab 0418-48 98 18

Leva Livet-inspiratör 0418-48 98 17

Gruppledare 0418-48 98 19