Förenade Care Segergatan

Ett nybyggt och modernt vård- och omsorgsboende med trivsam utformning och mycket ljusinsläpp i Landskronas ytterområde, nära Glumslövs backar. Från takterrassen ser vi både havet och Ven. Varje våningsplan har balkonger/uteplatser och vår trevligt grönskande trädgård med promenadstråk och pergola är mycket omtyckt. Vi är flexibla med ett gott bemötande, du ska ha en meningsfull vardag utifrån dig och dina intressen.

 

Leva Livet

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.
På Förenade Care Segergatan har vi bl.a. modevisning, öl provning, pyssel, bakning, trädgårdsaktiviteter och gudstjänst. Vi uppskattar musik och har en trubadur som besöker oss. Utöver de många aktiviteter passar vi på att fira högtiderna med traditionell mat.
Kaffekorgen tas med till de fina gröna områden som finns i närheten och vi åker på utflykter med Leva Livet bussen. Vi har många volontärer som besöker oss, och en av dem har en side-by-side cykel. Vårt samarbete med ett dagis är mycket uppskattat och berikar båda oss och barnen.
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

Måltider och matglädje

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Som boende medverkar du till att skapa menyerna, så vi kan tillgodose smaker och önskemål.
Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck men firandet kan även vara spontant i vardagen.
Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och vår personal är duktiga på att baka till kaffet. Vi sätter oss gärna ner med en kopp kaffe och en pratstund. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.
Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. Du som behöver specialkost får givetvis det.

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.
Här arbetar omvårdnadspersonal, gruppledare, Leva Livet Inspiratör, arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterskor och verksamhetschef. Två av våningarna är demensboende, där personal har bra kunskap om demensvård.
Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt för dig. På vardagar dagtid har vi egna sjuksköterskor med stor erfarenhet inom demens och äldrevård. På kvällen, natten och helgdagar får vi hjälp av joursjuksköterska.
Förenade Care Segergatan har ett bra samarbete med Vårdcentralen Tornet som finns i närheten.

Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Förenade Care Segergatan.

Förenade Care Segergatan

Kontakt

Britt-Marie Nordström
Verksamhetschef
Telefon: 0418-48 98 10
E-post: britt-marien@forenadecare.com

Förenade Care Segergatan
Äppelblomsgatan 6
261 47 Landskrona

Plan 1 0418-48 98 11
Plan 2 0418-48 98 12
Plan 3 0418-48 98 13
Plan 4 0418-48 98 14

Måndag-fredag
Sjuksköterska 0418-48 98 15
Sjuksköterska 0418-48 98 16

Rehab 0418-48 98 18

Leva Livet-inspiratör 0418-48 98 17

Gruppledare 0418-48 98 19