Förenade Care Segevångsgården

Vård- och omsorgsboendet ligger i ett grönskande område med närhet till både Beijers park och Sege park. Vår stora trädgård erbjuder flera trivsamma platser för samvaro och gemensamma aktiviteter. Alla ingångar har ramp, och runt byggnaden går en promenadväg längs fruktträd, bärbuskar och blommor. Fem höns bor i trädgården från mars till oktober. Vår boulebana är populär och i pergolan kan vi fika och njuta av grönskan. Vi har ett mångsidigt aktivitetsutbud och en varm familjär stämning.

Leva Livet

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.
Sittgympa, yoga, bollsport och boule, både inomhus och utomhus, är några av våra rörelseaktiviteter. Musik i alla dess former är mycket populärt som önskemusik, musikquiz och dans. Vi bjuder in körer, trubadurer samt musiker som sjunger och spelar. Vin, choklad och ostprovningar och en gång i månaden har vi dans med ett nytt tema. Vi följer årets skiftningar och uppmärksammar högtider och andra tillfällen som bjuds under året. Våra kreativa sidor bejakas med keramik, måleri, pyssel och möjlighet att odla växter för dig som har gröna fingrar.
Utflykterna med Leva Livet bussen kan vara allt från restaurangbesök till skogen med kaffekorg, eller guidade besök på Malmö Museum, Malmö Konsthall och på Tropikariet i Helsingborg.
Vårt samarbete med en förskola som kommer till oss regelbundet är mycket uppskattat. Generationsmötet gläder både de äldre och barnen.
Ett annat projekt är utformningen av att få vår trädgård att stimulera alla sinnen där det bland annat finns en fontän att både se och lyssna till.
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som kostråd, boenderåd, närståendeträffar och anhörigträffar.

Måltider och matglädje

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Vi arbetar mycket med måltidsmiljön och våra måltidsvärdinnor är en extra resurs. Vill du hjälpa till går det så klart bra.
Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck.
Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och oftast bakas det till kaffet. Under perioden vi har höns i trädgården använder vi deras ägg till bakning. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.
Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. Du som behöver specialkost får givetvis det.

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap. Vi har undersköterskor i omvårdnadsarbetet, sjuksköterskor att tillgå dygnet runt, arbetsterapeut och fysioterapeut varje vardag dagtid samt Leva Livet inspiratörer, biträdande verksamhetschef och verksamhetschef.
På Segevångsgården har vi vårt egna lilla demensteam med sjuksköterska och undersköterska som har specialistkunskap i demens.
Läkare från vårdcentralen Victoria Vård & Hälsa kommer en gång per vecka.

Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Förenade Care Segevångsgården.

Uppdrag via KFSK

Förenade Care driver vård- och omsorgsboendet Segevångsgården i egen regi och har ramavtal med KFSK, Kommunförbundet Skåne.

Förenade Care äldreboende

Vi har just nu lediga platser!

Förenade Care Segevångsgården

Kontakt

Yvonne Englezon
Verksamhetschef
Telefon: 040-38 54 15
E-post: yvonnee@forenadecare.com

Förenade Care Segevångsgården
Kronetorpsgatan 45
212 26 Malmö

Syrenen 040-38 54 20
Nattpersonal efter kl. 21 040-38 54 90
Blåklinten 040-38 54 21
Nattpersonal efter kl. 21 040-615 28 14
Grönmyntan 040-38 54 85
Nattpersonal efter kl. 21 040-615 28 15
Vallmon 040-38 54 22
Nattpersonal efter kl. 21 040-615 28 13
Ringblomman 040-38 54 81
Nattpersonal efter kl. 21 040-615 28 12
Solrosen 040-38 54 23
Nattpersonal efter kl. 21 040-615 28 11

Gruppledare helger kl. 7-15 0733-150 106

Sjuksköterska vardagar kl. 7-18: 040-38 54 25
Övriga tider ring respektive avdelning för vidare hänvisning
Faxnr sjuksköterska: 040-38 54 13

Sjukgymnast Reka Szakacs
0733-15 01 62

Arbetsterapeut Helén Kroon Bernborg
0733-58 16 93

Leva Livet Inspiratörer
Rosie Anderberg
rosiea@forenadecare.com
Rose-Marie Dufeu Forsberg
rose-maried@forenadecare.com
0739-01 55 35