Förenade Care Sjöstjärnan

Vård- och omsorgsboendet ligger i ett tidigare sommarresidens med en vacker parkliknande tomt i stadsdelen Limhamn med utsikt över småbåtshamnen och Öresund. Den trivsamma miljön inspirerar till mycket utevistelse med aktiviteter, fika eller en lugn skön stund. Vi promenerar i parken, längs havet eller i de mysiga villakvarteren och ibland åker vi på utflykt. God omvårdnad, vällagad mat, trevliga aktiviteter och gemenskap finner du hos oss.

Leva Livet

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.
Vi erbjuder två aktiviteter per dag som kan vara bingo, yoga och meditation, högläsning, sittgympa, hjärngympa, skaparverkstad, filmvisning, spel, spa, promenader eller bakning. Vi firar de stora högtiderna och annat som våra boende önskar.
Våra utflykter går bland annat till museum, restauranger, Vellingeblomman men även till stranden och närliggande parker. När vi inte har tillgång till Leva Livet bussen använder vi färdtjänst eller promenerar.
Vi håller på att utveckla en Sinnenas trädgård med blommor, örter och bär i vår park.
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

Måltider och matglädje

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck.
Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och ibland bakas det till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.
Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. Doften av lagad mat och ett trevlig dukat bord i lugn miljö ökar aptiten.
Du som behöver specialkost får givetvis det.

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.
Här arbetar omvårdnadspersonal, sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut, Leva Livet-inspiratör, aktivitetsansvarig, kökspersonal och lokalvårdare.
Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt för dig. Sjuksköterska finns på plats dagtid mån-fredag och övrig tid finns beredskapssjuksköterska. Rehabpersonalen arbetar helgfria vardagar.
Till dig som är korttidsboende kommer läkare från Geriaktriska kliniken en gång per vecka. Till dig som är permanent boende kommer läkare från vårdcentralen Victoria Vård&Hälsa en gång per vecka.

Omsorg

På Förenade Care Sjöstjärnan arbetar vi utifrån ett team-perspektiv. Du har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som tillsammans med läkare, undersköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast utgör ditt team. Du har även en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Förenade Care Sjöstjärnan.

Uppdrag via KFSK


Förenade Care driver vård- och omsorgsboendet Sjöstjärnan i egen regi och har ramavtal med KFSK, Kommunförbundet Skåne.

Förenade Care Sjöstjärnan

Kontakt

Birgitta Abramo
Verksamhetschef
Telefon: 070-964 08 31
E-post: birgittaa@forenadecare.com

Förenade Care Sjöstjärnan
Villavägen 2
216 11 Limhamn

Sjöstjärnan 040-16 13 99

Gruppledare Nermin Bytyqi 070-720 90 72
E-post: nerminb@forenadecare.com
Sjuksköterska 040-16 13 99
Sjukgymnast 070-719 40 17
Arbetsterapeut 070-719 22 65

Leva Livet inspiratör Anna Höglund Swan
Tel 0720-11 95 71/040-16 13 99
annahs@forenadecare.com