Sjöstjärnan Äldreboende - Förenade Care

Vårdhemmet Sjöstjärnan är beläget i ett tidigare sommarresidens och omges av en vacker, parkliknade tomt. Du har fin utsikt över Öresund och småbåtshamnen härifrån. Miljön är trivsam och bjuder in till utevistelse, uteaktiviteter och lugna, sköna stunder. På Sjöstjärnans Äldreboende tar vi ofta promenader längs havet och de mysiga villakvarteren och äter vällagad mat när vi kommer tillbaka. Ta gärna en titt på våra andra äldreboende i Malmö och Limhamn – god omvårdnad och gemenskap får du på alla våra äldreboenden.

Måltider och matglädje på Sjöstjärnans äldreboende

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck.
Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och ibland bakas det till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.
Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. Doften av lagad mat och ett trevligt dukat bord i lugn miljö ökar aptiten.
Du som behöver specialkost får givetvis det.

Leva Livet

Förenade Cares koncept Leva Livet genomsyrar hela vår verksamhet. Vårt Leva Livet-team arbetar för att du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya, erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande, livskvalitet, gemenskap, stimulans och glädje.
Vi erbjuder två aktiviteter per dag som kan vara olika sorters bingo; siffer-, musik- och minnesbingo. Rörelseaktiviteter i form av yoga med massage och meditation, sittgymnastik, ballongtennis och bowling. Varje vecka spelar vi melodikrysset tillsammans och vi njuter av olika filmer eller dokumentärer. Vi firar högtider, helger och annat som våra boende önskar.
Vi har tillgång till en utflyktsbuss men använder även färdtjänst och promenerar. I vår park utvecklar vi en Sinnenas trädgård med blommor, örter och bär.
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.
Här arbetar omvårdnadspersonal, sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut, Leva Livet-inspiratör, kökspersonal och lokalvårdare.
Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt för dig. Sjuksköterska finns på plats dagtid mån-fredag och övrig tid finns beredskapssjuksköterska. Rehabpersonalen arbetar helgfria vardagar.
Till dig som är korttidsboende kommer läkare från Geriaktriska kliniken en gång per vecka. Till dig som är permanent boende kommer läkare från vårdcentralen Victoria Vård&Hälsa en gång per vecka.

Omsorg

På Förenade Care Sjöstjärnan arbetar vi utifrån ett team-perspektiv. Du har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som tillsammans med läkare, undersköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast utgör ditt team. Du har även en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Förenade Care Sjöstjärnan.

Uppdrag via KFSK

Förenade Care driver vård- och omsorgsboendet Sjöstjärnan i egen regi och har ramavtal med KFSK, Kommunförbundet Skåne. Avtal med tre kommuner i Halland och sju kommuner i Kronobergs län.

Förenade Care Sjöstjärnan

Kontakt

Birgitta Abramo Verksamhetschef
Telefon: 070-964 08 31

Skicka e-post

Förenade Care Sjöstjärnan
Villavägen 2
216 11 Limhamn

Sjöstjärnan 040-16 13 99

Gruppledare Iza Kaminska 070-720 90 72
E-post: izak@forenadecare.com
Sjuksköterska 040-16 13 99
Sjukgymnast 070-719 40 17
Arbetsterapeut 070-719 40 17