Förenade Care Trollängen

Vård- och omsorgsboendet ligger i Trollbäcken som är ett lummigt område med närhet till Fornuddsparken. Promenadavstånd till lokalt centrum där det finns restauranger, butiker, bibliotek och bra kommunikationer. Vi stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Förenade Care Trollängen är Silviahemcertifierat, vilket innebär att personalen genomgått Silviahemmets utbildning inom demensvård.

Leva Livet

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

Måltider och matglädje

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck.
Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och ibland bakas det till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.
Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. Du som behöver specialkost får givetvis det.

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.
Här arbetar omvårdnadspersonal, gruppledare, arbetsterapeut, sjukgymnast, sjuksköterskor, verksamhetschef och vaktmästare.
Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt för dig. Sjuksköterska finns att tillgå dygnet runt. Läkare kommer en gång per vecka och vid behov. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns på plats måndag till fredag.

Silviacertifierat

Förenade Care Trollängen är demenscertifierat av Stiftelsen Silviahemmet. Det innebär att all personal på boendet utbildats inom demensvård, med syfte att kunna bidra till högsta möjliga livskvalitet för de demenssjuka och deras anhöriga. Läs mer om Silviacertifiering http://www.silviahemmet.se/

Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Förenade Care Trollängen.

Bästa resultatet i Tyresö kommun i Socialstyrelsens undersökning 2018 Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?

Trollängen har det bästa resultaten i Tyresö kommun med 93 % av de boende är nöjda med äldreboendet.

 

Trollängen

Kontakt

Elin Blomdahl Verksamhetschef
Telefon: 08-409 028 92, 073-901 57 08

Skicka e-post

Förenade Care Trollängen
Gärdesvägen 16-18
135 51 Tyresö

Enhet K 08-742 41 85
Enhet A 08-742 41 86
Enhet B 08-742 41 87
Enhet C 08-742 41 88
Enhet D 08-742 41 89
Enhet E 08-742 41 90

Sjuksköterska exp. 073-901 57 27
Sjukgymnast 073-901 57 97
Arbetsterapeut 073-901 57 10
Leva Livet-inspiratör 073-901 57 98
Gruppledare 073-315 01 16