Förenade Care Victoria Vårdboende

Äldreboendet Victoria i Limhamns expansiva del där grönområden och bostäder växer fram ligger nära kalkbrottet som är ett naturreservat och bjuder på härlig natur runt knuten. I den egna trädgården hittar du mysiga platser att sitta på för att ta en fika, spela spel eller umgås. Här grillas även en hel del och vi går gärna på promenader i omgivningarna. Du kan läsa vad som händer på Förenade Cares andra äldreboende i Malmö / Limhamn här.

Leva Livet

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.
Aktiviteter ändas efter hyresgästernas intressen. Återkommande aktiviteter är kören där vi sjunger tillsammans, bingospel, musikminnen, trädgårdsklubben, skaparverkstad, musik och rytmik, frågesporter, bakklubb, SPA och en hel del annat.
Är det fint väder är vi i trädgården, går en promenad eller tar en tur med vår Side by side-cykel. Under sommaren har vi kaniner och höns hos oss.
Vi samarbetar även med kyrkan (musik och andakt), förskolor, olika körer och många andra för att kunna erbjuda roliga och varierande aktiviteter.
Leva Livet bussen tar oss på utflykter och äventyr som att cykla dressin, besöka parker, en tur för att känna havsbrisen, restaurangbesök, sportevenemang eller andra spännande utflyktsmål.
Du har möjlighet att var delaktig i olika rådsfunktioner som kostråd och boenderåd. För anhöriga finns anhörigträffar, anhörigförening samt anhörigstöd.

Måltider och matglädje

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck.
Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och ibland bakas det till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.
Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. Du som behöver specialkost får givetvis det.

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap. Här arbetar omvårdnadspersonal, gruppledare, Leva Livet-inspiratör och aktivitetsansvarig, arbetsterapeut, sjukgymnast, sjuksköterska, biträdande verksamhetschef och verksamhetschef. Omvårdnadspersonal och sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt för dig.
Läkare från vårdcentralen Victoria Vård & Hälsa kommer en gång per vecka.

Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Förenade Care Victoria.  

Victoria Anhörigförening

Läs mer

Uppdrag via KFSK

Förenade Care driver vård- och omsorgsboendet Victoria i egen regi och har ramavtal med KFSK, Kommunförbundet Skåne.

Förenade Care Victoria

Kontakt

Pernilla Möller Verksamhetschef
Telefon: 040-602 80 10

Skicka e-post

Rose-Marie Holmberg
Biträdande Verksamhetschef
Telefon: 073-901 57 62
E-post: rose-marieh@forenadecare.com

Förenade Care Victoria
Lilla Högestensgatan 2
216 32 Limhamn

Enhet A 040-602 80 19
Enhet B 040-602 80 17
Enhet C 040-602 80 18
Enhet D 040-602 80 16
Enhet E 040-602 80 14
Enhet F 040-602 80 15

Gruppledare
Enhet A&B 0739-01 57 66
E-post: madeleinela@forenadecare.com
Enhet C&D 0739-01 57 67
E-post: marinav@forenadecare.com
Enhet E&F 0739-01 57 68
E-post: josefinn@forenadecare.com

Leva Livet Inspiratör Charlotte Karlsson
charlottek@forenadecare.com
Aktivitetsansvarig Marianne Nörremölle Larsson
mariannenl@forenadecare.com
0739-01 57 65