Förenade Care Vigavägen

Vård- och omsorgsboendet ligger i Köpingebro, nordöst om Ystad. Huset är byggt med inspiration av antroposofisk arkitektur och höga miljökrav. Bostäderna ligger som små radhus runt två gårdar med allmänna utrymmen placerade runt en tredje mindre gård. På Vigavägen finns reception, Monicasalen, Spa med badmöjlighet för de boende samt Restaurang Vigavägen som är öppen för allmänheten.

Välkommen till Vigavägen.


Information om säkra besök på Förenade Care Vigavägen

Leva Livet

Vi arbetar utifrån vår värdegrundsmodell och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter utifrån att varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Aktiviteterna är årstidsrelaterade och anpassade efter olika högtider och dina önskemål. Vi ser gärna att närstående och vänner deltar vid underhållning, utflykter, fester m.m.
Se våra aktiviteter här

Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

God mat och dryck

Maten lagas omsorgsfullt varje dag av kockar på plats. Vi använder ekologiska råvaror och speglar årstiderna i matsedeln. Vi arbetar utifrån en matfilosofi som har sin grund i klassisk svensk husmanskost men tar även intryck av smakupplevelser från hela världen Måltiderna är en glädjekälla med möjlighet till samvaro. Tillsammans gör vi vardag till fest. Helger och högtider firar vi med mat och dryck. Du väljer var du vill äta dina måltider; i lägenheten, i de gemensamma vardagsrummen eller i restaurangen.
Se vår meny här

Personal

Personalteamet består av omvårdnadspersonal, gruppledare, Leva Livet-inspiratör, verksamhetschef och vaktmästare/trädgårdsmästare/lokalvårdare. Vigavägen är bemannat dygnet runt med omvårdnadspersonal.

Du har en namngiven kontaktperson som tillsammans med dig och dina närstående sammanfattar dina behov och önskemål i en individuell genomförandeplan som regelbundet uppdateras.

Vi vill locka fram livsglädjen så att livet känns meningsfullt. Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan och genomsyras av grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv. Dina behov och önskemål tillgodoses så långt det är möjligt.

Drivs på uppdrag av Ystad kommunVigavägen

Kontakt

Annika Sjöstedt
Verksamhetschef
Telefon: 0411-57 86 01
E-post: annikas@forenadecare.com

Förenade Care Vigavägen
Vigavägen 18
271 72 Köpingebro

Reception 0411-57 86 00
Grön 0411-57 86 02
Blå 0411-57 86 03
Gul 0411-57 86 04

Natt (kl.22-07) 0701-62 87 62
Sjuksköterska 0411-57 86 06
Kök 0411-57 86 05