Förenade Care Vigavägen

Vård- och omsorgsboendet ligger i Köpingebro, nordöst om Ystad. Huset är byggt med inspiration av antroposofisk arkitektur och höga miljökrav. Bostäderna ligger som små radhus runt två gårdar med allmänna utrymmen placerade runt en tredje mindre gård. På Vigavägen finns reception, Monicasalen, Spa med badmöjlighet för de boende samt Restaurang Vigavägen som är öppen för allmänheten.


Information om säkra besök på Förenade Care Vigavägen

Leva Livet

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje.
Aktiviteterna är årstidsrelaterade och anpassade efter olika högtider och dina önskemål. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som kostråd, boenderåd, närståendeträffar och anhörigträffar.

Måltider & matglädje

Maten lagas omsorgsfullt varje dag av kockar på plats. Vi använder ekologiska råvaror och speglar årstiderna i matsedeln. Vi arbetar utifrån en matfilosofi som har sin grund i klassisk svensk husmanskost men tar även intryck av smakupplevelser från hela världen Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Tillsammans gör vi vardag till fest. Helger och högtider firar vi med mat och dryck. Du väljer var du vill äta dina måltider; i lägenheten, i de gemensamma vardagsrummen eller i restaurangen. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar. Du som behöver specialkost får givetvis det.

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap. Personalteamet består av omvårdnadspersonal, gruppledare, Leva Livet-inspiratör, verksamhetschef och vaktmästare/trädgårdsmästare/lokalvårdare. Vigavägen är bemannat dygnet runt med omvårdnadspersonal.

Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Förenade Care Vigavägen.

Vigavägen

Kontakt

Annika Sjöstedt Verksamhetschef
Telefon: 0411-57 86 01

Skicka e-post

Förenade Care Vigavägen
Vigavägen 18
271 72 Köpingebro

Reception 0411-57 86 00
Grön 0411-57 86 02
Blå 0411-57 86 03
Gul 0411-57 86 04

Natt (kl.22-07) 0701-62 87 62
Sjuksköterska 0411-57 86 06
Kök 0411-57 86 05