Förenade Care Vilhelms Gård

Vård- och omsorgsboendet kännetecknas av hemlagad husmanskost samt trivsel och gemenskap. Både boendet och maten har vunnit utmärkelser. Från den stora balkongen har man en härlig utsikt över Knivstabygdens stadskärna. På dagverksamheten Smultronstället välkomnar vi gäster med beslut på bistånd.

Välkommen till Vilhelms Gård.


Leva Livet

Vi arbetar utifrån vår värdegrundsmodell och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter utifrån att varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Aktiviteterna är årstidsrelaterade och anpassade efter olika högtider och dina önskemål. Vi ser gärna att närstående och vänner deltar vid underhållning, utflykter, fester m.m.
Se våra aktiviteter här

Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

God mat och dryck

Hos oss möts du av doften från nylagad mat eller bakat bröd. Våra kockar lagar all mat från grunden och serverar direkt från spisen till tallriken. Här bakas allt fikabröd som serveras till kaffet. Köken är våra hjärtan i verksamheten, härifrån sprids slamret från grytorna och doften från maten. Måltiden ska vara en glädjekälla, njutning och gemenskap. Vi arbetar utifrån en matfilosofi som har sin grund i klassisk svensk husmanskost men tar även intryck av smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi med mat och dryck.

Personal

Personalteamet består av omvårdnadspersonal, gruppledare, aktivitetsansvariga, Silviasyster, äldrepedagog, arbetsterapeut, sjukgymnast, sjuksköterska, kockar och verksamhetschef. Vilhelms Gård är bemannat dygnet runt med omvårdnadspersonal och sjuksköterska.

Du har en namngiven kontaktperson som tillsammans med dig och dina närstående sammanfattar dina behov och önskemål i en individuell genomförandeplan som regelbundet uppdateras.

Vi vill locka fram livsglädjen så att livet känns meningsfullt. Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan och genomsyras av grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv. Dina behov och önskemål tillgodoses så långt det är möjligt.

Drivs på uppdrag av Knivsta kommunVilhelms Gård

Kontakt

Nicola Youngman
Verksamhetschef
Telefon: 018-47 44 200
E-post: nicolay@forenadecare.com

Förenade Care Vilhelms Gård
Disponentgatan 3
741 39 Knivsta

Plan 2
Telefon: 018-474 42 02
GL/SSK Katarina Lambrou
Telefon: 0733-150 134
E-post: lenaw.knivsta@forenadecare.com
Plan 3
Telefon: 018-474 42 03
GL/SSK Bisrat Habteab
Telefon: 0733-150 153
Plan 4
Telefon: 018-474 42 04
GL/SSK Ställf. Magdalena Berggren
Telefon: 0733-150 165

Vi samlar in data för att säkerställa att du får maximalt utbyte av vår webbplats. Mer info