Byavången Äldreboende

På Byavången bor du centralt strax intill stadsparken. Här möts du av personal som har omtanke och vänlighet som ledord och som dagligen hjälper dig att finna glädje och hitta på anpassade aktiviteter. Välkommen att läsa mer om boendet eller besök oss på Byavången 27.

Leva Livet

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje.
Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

Måltider och matglädje

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck.
Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och ibland bakas det till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar. Du som behöver specialkost får givetvis det.
Middag och dessert levereras från kommunen. Kvällsmålen lagar vi själva.

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.
Här arbetar omvårdnadspersonal, gruppledare och verksamhetschef. Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt för dig. Vi samarbetar med ett team specialutbildad personal inom demens, sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut anställda av Tomelilla kommun. I Tomelilla driver vi även hemtjänst i området Hemtjänst Centrum.

Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Förenade Care Byavången.

Byavången

Kontakt

Maria Lerjerud Verksamhetschef
Telefon: 0417-182 63

Skicka e-post

Förenade Care Byavången
Byavången 27
273 31 Tomelilla

Gruppledare vardagar kl. 08:00-15:00
0417-181 80

Plan 1 0417-182 72
Plan 2 0417-182 73
Klövertegen 0417-181 73
Vallmotegen 0417-181 77
Lintegen 0417-181 82