Ferlin Vårdboende Uppsala

Ferlin äldreboende i Löten norr om Uppsala centrum är vackert beläget i ett grönskande område som bjuder in till utevistelse. Här spenderar du tid med personal som stöttar dig till en aktiv och glädjefylld vardag precis som det brukar vara på boenden hos Förenade Care. Ferlin äldreboende är färgrikt inrett med trevliga lägenheter att trivas i. Du hittar alla våra äldreboende i Uppsala här om du vill jämföra innan du väljer.

Leva Livet

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.
Vårt aktivitetsutbud innehåller bl.a. promenadgrupper, rörelse till musik, målerikurs, ”finfika”, digital allsång, bingo, musikquiz, inomhusbowling, snickerigrupp, underhållning, boulespel och trädgårdspyssel. Vi åker på cykelturer som en del i projektet ”Cykling utan ålder”. Genom satsningen får fler personer möjlighet att uppleva stad, park och natur. De får frisk luft, känna vinden i håret, kan höra fågelsång och kanske stanna till vid ett café längs vägen. Några vill besöka barndomens kvarter och uppleva minnen, andra vill ta del av nya upplevelser. Ibland genomförs gruppcyklingar med flera cyklar. Utflykter med vår Leva Livet Buss är också otroligt uppskattat bland våra boende.
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

Måltider och matglädje

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Atmosfären ska vara trivsam med trevlig dukning. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Vi arbetar mycket med måltidsmiljön och våra måltidsvärdinnor är en extra resurs.
Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och vi bakar kaffebröd när tid finns. Dessert serveras dagligen och på lördag och söndag serverar vi trerätters. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.
Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. Du som behöver specialkost får givetvis det.
Vi anordnar pubkvällar, grillning i trädgården, kräftskiva, surströmmingsskiva och uppmärksammar högtider samt fettisdagen, våffeldagen, kanelbullens dag och många fler.

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.
Här arbetar omvårdnadspersonal, gruppledare, Leva Livet-inspiratör med team, arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterskor, vårdhundteam och vaktmästare, lokalvårdare. Ansvarig för verksamheten är verksamhetschef tillsammans med biträdande verksamhetschef. Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt för dig. Kvällar/helger/nätter finns tillgång till joursjuksköterskor samt jourläkare. Joursjuksköterskorna ingår i Förenade Cares organisation.
Patientansvarig läkare utgår från Nyby vårdcentral och besöker oss två gånger per vecka.
I verksamheten finns även en Silviasyster med extra kompetens inom demenssjukdomar. Vi samverkar med övriga Silviasystrar inom Förenade Care och vårt Silviasysterteam. Värdegrundsledare, internrevisorer samt kvalitetsansvarig finns också på Ferlin.
Vi arbetar med vårdhund på remiss med framgångsrikt och uppskattat resultat.

Vinnare av Omsorgspriset 2020

Gruppledare och undersköterska Jessica Sandman tilldelades Uppsala kommuns Omsorgspris med motiveringen: ”Jessica Sandman får omsorgspriset 2020 för sin fantastiska förmåga att leda personalen i en positiv riktning. Som gruppledare och undersköterska på Förenade Care Ferlin har hon lyckats skapa fungerande rutiner som bidragit till en bättre arbetsmiljö för personalen och en ökad livskvalitet för vårdtagarna. Hon jobbar med hjärtat men är inte rädd för att peka med hela handen. Hennes engagemang spiller över på alla medarbetare.
Jessica gör verkligen skillnad i sitt arbete! Genom sina egna insatser och genom ett bra och naturligt ledarskap ger hon livskvalitet till många äldre. Hon gör lite extra för att skilja på vardag och fest och inspirerar till utevistelser.
Jessica hjälper även alla kollegor som har problem med språket. Hon gör ingen skillnad på personer utan värderar alla lika. Hon jobbar aktivt för att stärka yrkesstoltheten och inspirera personalen genom sitt fina ledarskap. Hon är kreativ och inspirerande och tänker gärna utanför lådan.”

Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Förenade Care Ferlin.

Ferlin

Kontakt

Lena Gustavsson
Verksamhetschef
Telefon: 0739-015 636
E-post: lenag@forenadecare.com

Emma Bodén
Biträdande verksamhetschef
Telefon: 072-085 70 59
E-post: emmabo@forenadecare.com

Förenade Care Ferlin
Ferlinsgatan 31A
754 28 Uppsala

Plan 1, usk-exp 072-085 62 33
Plan 2, usk-exp 072-085 63 58
Plan 3, usk-exp 072-085 63 68
Plan 4, usk-exp 072-085 63 94

Gruppledare plan 1
Camilla Enlund 0739-015 757
Gruppledare plan 2
Mona Karlsson 0739-015 641
Gruppledare plan 3
Sofia Norberg 0733-150 163
Gruppledare plan 4
Jessica Sandman 072-085 69 94

Sjuksköterska plan 1 och 2
Magdalena Berggren 072-085 60 31
Sjuksköterska plan 3
Emy Wiberg 072-085 52 86
Sjuksköterska plan 4
Fahime Taleb Ghossn 072-085 52 53

Fysioterapeut
Malin Bouzekri 072-085 61 40

Arbetsterapeut
Katrin Stäglich fr 2/3 072-085 60 87

Leva Livet-inspiratör
Ulrica Iverhed 072-085 70 32