Förenade Care Magnoliagården

Vård- och omsorgsboendet ligger i två nyrenoverade hus centralt i Staffanstorp med närhet till apotek, affär, vårdcentral och promenadstråk. Här finns innergård med uteplatser för måltider och fika, utrymme för utomhusaktiviteter samt upphöjda planteringar där vi sår och skördar kryddor och blommor.
På Förenade Care Magnoliagården erbjuds ett stort utbud aktiviteter och utflykter med Leva Livet bussen. Måltider och bakning sprider härliga dofter och varje lördag serveras en trerätters måltid med vin om du önskar.

 


Leva Livet

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.
Bingo, filmvisning, musikfrågetävling, gympa, högläsning, ”matresor” jorden runt med teman, bowling i bowlinghall, musikarrangemang, dansuppvisningar, besök av brukshundsklubb och papegojklubb, vin- och ölprovning, fira högtider är bara några av aktiviteterna hos oss. Vi gör utflykter med Leva Livet bussen till bland annat caféer, museer och naturområden. Till sommaren har vi även en Side by side-cykel.
Magnoliagården har en stor innergård med trädgård och uteplatser att njuta av vid fint väder. Vi planterar blommor och örter som vi använder till maten. I vår egna kiosk kan du avnjuta en glass eller annat gott tillsammans med personal och närstående. När vädret tillåter grillar vi tillsammans.
Ett av våra senaste projekt är att med virtuella verklighetsglasögon uppleva virtuella universum med ljud, bild och rörelse.
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

Måltider och matglädje

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Våra måltidsvärdar arbetar särskilt för att lyfta fram måltidens betydelse. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck. Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och nästan varje dag bakas det till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.
Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. På lördagar serveras en tre rätters meny med vin för den som önskar. Du som behöver specialkost får givetvis det.

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.
Här arbetar omvårdnadspersonal, arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterskor, Leva Livet-inspiratör och team, vaktmästare/lokalvårdare, måltidsvärdar, enhetschef, gruppledare och verksamhetschef.
Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt för dig. Sjuksköterskor finns på plats vardagar och under kväll, natt och helg finns beredskapssköterska.
Patientansvarig läkare på Staffanstorps vårdcentral kommer vid ett tillfälle per vecka. Om du är listad på annan vårdcentral ombesörjer omvårdnadsansvarig sjuksköterska kontakter med aktuell läkare där.

Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Förenade Care Magnoliagården.

Förenade Care Magnoliagården

Kontakt

Emelie Borgström
Verksamhetschef
Telefonnummer: 0704-20 14 70
E-post: emelieb@forenadecare.com

Förenade Care Magnoliagården
Norregatan 8
245 31 Staffanstorp

Norregatan 6 D1 046-44 03 904
Norregatan 6 D2 046-44 03 905
Norregatan 6 A1 046-44 03 901
Norregatan 6 A3 046-44 03 903
Kontakt kl. 21.00-07.00 var god ring 0704-20 14 78. OBS! Gäller endast under dessa tider!

Gruppledare
Malin Sandqvist 0704-20 14 71
Anna Linné 0704-20 14 72

Sjuksköterska A1 & D2 0704-20 14 74
Sjuksköterska A3 & D1 0704-20 14 75

Fysioterapeut 0739-01 57 09
Arbetsterapeut 0700-80 49 91

Leva Livet Inspiratör
Ahnna Rasch 0739-01 55 26