Förenade Care Solgården

Solgården äldreboende i Årjängs Kommun är omgärdat av grönskande områden och är promenadvänligt beläget. Du har nära till Töcksfors centrum med affärer, bank och restauranger. Kanalen som sakta rinner genom samhället har en närliggande sluss och sommartid kan man se båtarna passera här.

Visste du att Förenade Care har fler boenden i Årjängs Kommun? Ta gärna en titt på sidan Äldreboende Årjäng för att se vilka valmöjligheter du har.

Leva Livet

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

Vårdhund

Vårdhunden Rocky besöker oss regelbundet.

God mat och dryck

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck.
Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och ibland bakas det till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.
Här arbetar omvårdnadspersonal, gruppledare, Leva Livet-inspiratör, arbetsterapeut, sjukgymnast, sjuksköterskor och verksamhetschef. Omvårdnadspersonal och sjuksköterskor finns tillgänglig dygnet runt för dig.

Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Förenade Care Solgården.

Solgården

Kontakt

Louise Malmeström
Verksamhetschef
Telefon: 0573-212 65
E-post: louisem@forenadecare.com

Förenade Care Solgården
Sveavägen 4
670 10 Töcksfors