Förenade Care Tunåsen

Vård- och omsorgsboendet ligger i Svartbäcken som är ett lugnt och lummigt område. Vi har stora balkonger med blommor och i vår trädgård finns odlingslådor. Måltider, fika och våra dagliga aktiviteter är stunder med trevlig gemenskap. Atmosfären är familjär och hemtrevlig. Vi finns nära dig när du behöver det.

Leva Livet

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt.
Vår diplomerade massör kan ge taktil massage och vi ordnar ofta musikstunder. Musik och rörelse för kropp och själ är viktigt. Vi arrangerar även aktiviteter där anhöriga bjuds in till vår 50-talsfest, djurbesök från 4H-gården och traditionell midsommar, påsk och julfirande. Varje vecka har vi fredagscafé med hembakat kaffebröd och underhållning av olika slag. Vi ordnar fester där maten följer temat.
I vår trädgård finns odlingslådor där du kan delta i lättare trädgårdsarbete efter lust och förmåga.
Vi åker regelbundet på utflykter med Leva Livet bussen.
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.

Vårdhund

Vi har vårdhundar som vi använder i vård och omsorgsarbetet. Kontakt med vårdhund ger ökad motivation för de boende att träna aktiviteter i det dagliga livet. Personalens arbete blir effektivare när hundens medverkan gör träningen mer stimulerande. Samvaro med vårdhund ökar välbefinnandet för många.

Måltider och matglädje

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck.
Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och det bakas varje fredag till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.
Uppsala kommuns egen restaurang ansvarar för våra menyer och väljer ekologiska och närproducerade råvaror så långt det är möjligt. Det finns alltid minst två rätter att välja på och efterrätt vid en av dagens huvudmål. Du som behöver specialkost får givetvis det. 

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.
Här arbetar omvårdnadspersonal, Leva Livet-inspiratör, gruppledare/sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut och verksamhetschef. Sjukgymnast och arbetsterapeut är tillgängliga under del av dagen och vår sjuksköterska jobbar dagtid alla vardagar. Kväll, natt och helg finns sjuksköterska genom Joursjukvården. Omvårdnadspersonal är här dygnets alla timmar och läkare kommer regelbundet till oss.

Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Förenade Care Tunåsen.

 

Tunåsen

Kontakt

Ann-Sofie Lund
Verksamhetschef
Telefon: 018-727 88 50
E-post: ann-sofielu@forenadecare.com

Förenade Care Tunåsen
Hallstensgatan 20
753 34 Uppsala

Gruppledare plan 2
072-147 96 56 (Dagtid vardagar)
Gruppledare plan 1 och 3
072-147 95 86 (Dagtid vardagar)

Administratör
073-901 55 10 (Dagtid vardagar)

Sjuksköterska plan 2 och plan 1 lägenhet 101-105
070-080 49 17 (Dagtid vardagar)
Sjuksköterska plan 3 och plan 1 lägenhet 106-111
073-650 26 60 (Dagtid vardagar)

Plan 1 018-727 88 54 (Hela dygnet)
Plan 2 018-727 88 58 (Hela dygnet)
Plan 3 018-727 88 59 (Hela dygnet)