Förenade Care Valkyrian

Vård- och omsorgsboendet är beläget i närhet av Tomelilla stadspark, centrum, station och även till landsbygd. Boendet erbjuder 40 lägenheter varav 20 är för personer med demenssjukdom. På den vackra, gröna insynsskyddade innergården och på balkonger kan man njuta i alla väder.
Vi arbetar utifrån vår värdegrundsmodell och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dina vanor och intressen. Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

 

Leva Livet

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.
Valkyrian erbjuder kontakt och sällskap av ungdomar från Ung Omsorg.

Måltider och matglädje

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck.
Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och ibland bakas det till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.
Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. Du som behöver specialkost får givetvis det.
Middagen levereras från Välagårdens kök. Frukost, kaffe och kvällsmat lagas på Valkyrian. Varje dag serveras efterrätt.

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.
Här arbetar omvårdnadspersonal, gruppledare och verksamhetschef. Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt för dig. Vi samarbetar med ett team specialutbildad personal inom demens, sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut anställda av Tomelilla kommun. I Tomelilla driver vi även hemtjänst i Söder.

Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Förenade Care Valkyrian.

Valkyrian

Kontakt

Tina Persson
Verksamhetschef
Telefon: 0417-180 20
E-post: tinper@forenadecare.com

Förenade Care Valkyrian
Västergatan 38
273 34 Tomelilla

Aprikos 0417-181 86
Gul 0417-181 81
Grön 0417-181 89
Blå 0417-181 88