Valkyrian Äldreboende

På Valkyrian äldreboende bor du med närhet till det mesta; stadsparken, centrum, stationen och landsbygden. På boendet finns en härlig, grönskande innergård som ligger insynsskyddad och är en populär plats att fika på. Här jobbar personalen utifrån Förenade Cares värdegrunder: omtanke, vänlighet och service. Genom Leva-Livet konceptet får du stöd och uppmuntran att hålla liv i dina vanor och intressen. Välkommen till Valkyrian äldreboende.

Leva Livet

Vi jobbar efter vår värdegrund och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dig, dina vanor, intressen och drömmar. Leva Livet-teamet arbetar med aktiviteter där varje människa och varje möte är viktigt och unikt. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Att delta i aktiviteter är så klart frivilligt. Närstående får gärna delta vid underhållning, utflykter, fester m.m.
Du och närstående har möjlighet att vara delaktiga i olika rådsfunktioner som mat/kostråd, boenderåd och anhörigträffar.
Valkyrian erbjuder kontakt och sällskap av ungdomar från Ung Omsorg.

Måltider och matglädje

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många - dofter, smaker och gemenskap. Vi serverar svensk husmanskost och bjuder även på smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck.
Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och ibland bakas det till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.
Vi färdigställer maten som kommer från Dafgårds och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. Du som behöver specialkost får givetvis det.
Middagen levereras från Välagårdens kök. Frukost, kaffe och kvällsmat lagas på Valkyrian. Varje dag serveras efterrätt.

Personalteam

Vår personal omfamnar begrepp som omtanke, vänlighet och service. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.
Här arbetar omvårdnadspersonal, gruppledare och verksamhetschef. Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt för dig. Vi samarbetar med ett team specialutbildad personal inom demens, sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut anställda av Tomelilla kommun. I Tomelilla driver vi även hemtjänst i Söder.

Omsorg

Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.
Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Förenade Care Valkyrian.

Valkyrian

Kontakt

Tina Persson Verksamhetschef
Telefon: 0417-180 20

Skicka e-post

Förenade Care Valkyrian
Västergatan 38
273 34 Tomelilla

Aprikos 0417-181 86
Gul 0417-181 81
Grön 0417-181 89
Blå 0417-181 88